Nieuwjaarsduik Westenschouwen

Westenschouwen is op 1 januari 2023 de place to be - klokslag 15.00 uur!  

Op het strand van Westenschouwen kunnen de bikkels terecht om een traditionele nieuwjaarsduik te nemen.  Je kunt natuurlijk op 1 januari een smoesje bedenken en heerlijk in je mandje blijven liggen, maar je kunt het jaar ook energiek starten!

Het is cool - samen met honderden andere duikers op 1 januari om 15.00 uur het ijskoude water in te duiken. In Westenschouwen wordt al vele jaren een nieuwjaarsduik georganiseerd, die elk jaar meer duikers en bezoekers trekt. Nadat je in het water geplonst bent, staat er na afloop natuurlijk een kop warme snert voor je klaar.

Ook dit jaar hopen we met veel duikers en bezoekers de Nieuwjaarsduik Westenschouwen tot een succes te maken... Vorig jaar gingen we met maar liefst ruim 700 deelnemers het bruisende zeesop van Westenschouwen in! 
De site is vernieuwd - wat blijft is een heerlijke voorbereiding op een prachtige start van het nieuwe jaar! 

Inschrijven is gratis en doe je bijvoorbaat van te voren via deze link.  Maar natuurlijk kun je als supporter alsnog besluiten een spontane duik te doen als je toch al op het strand staat te bevriezen.

Duiklied
Uniek - nooit eerder vertoond en een unicum in onze duikgeschiedenis! Voor duikers en toeschouwers - de juiste toon wordt dit jaar niet alleen gezet met de duik, maar ook met het Duiklied; speciaal door LIAT geschreven! Bekijk het thuis en ga zingend het water in! Bekijk de link en oefen het bij je voorbereiding onder de koude douche: duiklied.

Laten we hopen op een beetje weer en met de vuurkorven en een hoop publiek kan het allemaal wederom erg gezellig worden.

Warm welkom!
Om ervoor te zorgen dat iedereen goed warm is, ligt er voor iedere deelnemer aan de Nieuwjaarsduik een Unox-muts gereed bij de inschrijftent op het strand. Zo laten we jullie in ieder geval niet in de kou staan. Belangrijk voor deelnemers en bezoekers: zorg dat je op tijd aanwezig bent - zeker voor de deelnemers zodat je de warming-up, voorafgaand aan de duik niet missen zal!

'Pleisterkwartier'
Bij de inschrijftent is ook de EHBO-post te vinden (bij de vlag), waar een klein 'pleisterkwartier' gevormd is, Vrijwilligers van de reddingsbrigade en brandweer staan hier klaar om hulp te bieden, wanneer dit gevraagd wordt. Natuurlijk is de reddingsbrigade ook paraat bij de zee.

Load zelf up...!  Via facebook?
Het zelf ervaren van de Nieuwjaarsduik geeft volop energie om het nieuwe jaar te starten - dat is één manier om jezelf 'up-te-loaden'. 
Aan de bezoekers van de Nieuwjaarsduik willen we vragen om je belevenissen, die vastgelegd zijn op de gevoelige plaat, via facebook kun je je ervaringen en voorpret delen 'in woord en beeld'!
Naast de foto's afkomstig van jullie, plaatsen we zelf ook een selectie met foto's die we zelf hebben gemaakt.

Op tijd!
Zorg dat je op tijd bent (richttijd: half 3 op het parkeerterrein bij de Punt! Dan ben je gegarandeerd van een plekje voor je stalen ros!) Om 15.00 uur is het druk op het meest westelijke puntje van Schouwen-Duiveland. Als je vast komt te zitten in het verkeer is het niet leuk om nadien met een groepje laatkomers alsnog de zee in te duiken! 
Let op: parkeer niet in de bermen of op de stoep - volg de bordjes waar je kan parkeren!